söndag 6 december 2020

"-HEMMA I SOFFAN FÅR MAN INGEN FISK!"

Efter rapporten för en vecka sedan om en ilandfluten albacore i Strömstad och efter det en trovärdig observation från Kosterfärjan om jagande albacore var fiskesuget givetvis på topp i teamet. Johan Thörnäs i Strömstad ställde upp med båt och sin erfarenhet från oändliga mängder Vänernpass, så Mattias och Mackan lämnade Kungsbacka i ottan på söndagsmorgonen utrustade med trollingprylar modell kraftigare. 

Wobblers i stil med Rapala Magnum som tål lite högre farter kring 4-6 knop riggade på djupriggar var melodin. Som väntat varken såg eller kände vi någon albacore. Men hemma i soffan får man som bekant ingen fisk. 

Dagens mest oväntade fångst kom under riktat jiggfiske efter bleka längs en av Kosterfjordens många klippstränder. Nära båten fick Mackan ett hårt hugg, och efter en kort fajt anas något runt och svart under ytan! Skrubba?! Liten hälleflundra?! Nej, upp kommer en sillgrissla stenhårt fastbiten i jiggstjärten! Den vägrar släppa så till den milda grad att den nästan kunde lyftas hela vägen in i båten! Samma sillgrissla uppehöll sig runt båten en bra stund och kom flera gånger susandes från ingenstans och nöp överraskande våra enkelkrokstacklade jiggar under båten!

Utöver denna ovanliga upplevelse räddade vi äran med en riktigt fin bleka i toppkondition som vägde in på i sammanhanget imponerande 2,5 kilo. En riktigt bra fajt på lätt haspelutrustning. 

Tack Johan för en toppendag på en vindstilla Kosterfjord!











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar