onsdag 5 maj 2021

Rapport från Gule Rev 1-2/5


Den gånga helgen var Mattias, Magnus och Markus ute på en långtur tillsammans med kompisarna i team Omega. Turen planlades tillsammans med Linus Norin och hans båt Pequod, det vill säga Göteborgs Havsfisketurer. Vi lämnade Amundön lördag morgon och satte kursen mot Gule Rev, ett stort grundområde en bra bit väster om Skagen. En riktig långtur med andra ord och vi var i hamn igen först söndag kväll efter 38 h till havs. Pequod visade sig vara en perfekt båt för detta ändamål. Stabil med gott om plats på det stora akterdäcket.

Det märks givetvis att decennier av kommersiellt överfiske decimerat fiskbestånden, men ute på Gule Rev finns fortsatt otrålade bottnar som håller gott om fisk, både taggiga stenbottnar och vrak. På hemvägen passerade vi dessutom ett stort gäng vrak. Som summering konstaterar vi att vädret var alldeles magiskt och att baljorna kunde fyllas upp med gott om matfisk.

Turens bästa fångst får anses vara Torbjörn Sandins fina bleka på 4,8 kilo. Även om det inte vimlade av stora torskar toppade Markus med en grov fisk på 7,4 kilo och han var dessutom i en betydligt större fisk som slet sig från kroken efter en kortare fajt. I övrigt var det väldigt gott om gråsej med topp på drygt 4 kilo och en del långor upp mot 4–5 kilo. Den enda besvikelsen var att havskatten lyste med sin frånvaro, trots att vi lade stora insatser på olika kattområden och frestade med nätad mussla, bläckfisk och andra smaskiga agn.

Ett stort tack till Linus Norin och Göteborgs Havsfisketurer för den fantastiskt trevliga resan och hans kompis Andy för alla praktiska insatser. Bättre sällskap än team Omega kan man dessutom inte ha. Att Christian Bergquist därtill fixade både dubbla storkok korv med bröd och inte minst en gigantisk smörgåstårta gjorde att ingen av oss behövde riskera någon viktförlust. En solnedgång som färgade horisonten eldröd i över en timma på lördagskvällen ramade in en riktigt häftig tur som gör att vi redan längtar ut igen till Gule Rev 2.0, trots ömma kroppar efter för lite sömn och många timmar till havs!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar