lördag 15 augusti 2009

Bilder Stora Bält Cup!

Vår sammanfattning från Stora Bält Cup senast blev lite avkortad på grund av tidsbrist en sen kväll i Langesund. Här kommer lite fler bilder från tävlingsdagarna. Vi varnar eventuellt känsliga ickesportfiskare för en krok-i-fingret-bild några bilder ner :-)


Tävlingen arrangeras av Nyborg Småbåtsklubb som har klubblokalen perfekt belägen nere i hamnen. Här finns sekretariatet, invägning osv. Bra arrangerat. Precis som förra året fixades frukost samt middag på lördagen för en billig peng. Man kunde även köpa öl. En stor isbinge fanns för den som inte hade släpat dit is från Sverige...


Magnus i glad diskussion med till vänster Danne Källman och till höger tävlingsledaren Bjarne Rasmussen.


Den danska ölen verkade på detta foto ha slagit hårt mot Nidingen Giants. Inför denna tävling hade man bytt ut Urban mot Tim, som senast havsfiskade strax innan flätlinan kom. Dessutom sov Giganterna i ett tält som senast användes vid skolavslutningen i nian, vilket för dessa grabbar handlar om 1984! Hursomhelst så tog Tim största sill, makrill, piggvar (1,1kg) och slätvar (1,15kg) i teamet, så han gjorde knappast bort sig!
Det roliga med denna tävling är utan tvekan varfisket! I övrigt är det en väldigt artfattig tillställning där egentligen bara plattfiskarna når rejäl storlek. Det vägs dock upp av vararna, även om detta fiske kan vara väldigt trögt ibland, det vet alla som provat.
Även i år tog vi dock en riktigt stor slätvar. Förra året tog ju Magnus en på otroliga 2475gr, i år var det min tur med en bjässe på 1620gr, tagen inom två minuter från två piggvarar över kilot! Jag hann bara släppa ner efter att ha håvat Rickards och Magnus piggvarar innan denna small på. Extra kul (för oss) var att vi låg bara 20m från ärkerivalerna Garmin Rapala Proguide när detta hände, som fram tills vi drog dessa varar hade ett rejält försprång på oss. Knäckande var ordet!
I denna enorma huggsexa ville man ju snabbt släppa ner igen, vilket fick till följd att jag i glädjeruset inte såg den löst hängande trekroken på mitt tandemtackel när jag snabbt skulle kroka loss fisken. Ett rejält sprattlande av en slätvar på 1,62kg var tillräckligt för att driva in en av krokarna helt och hållet in i mitt högra ringfinger. Lyckligtvis var Magnus snabbt på plats och kunde kapa kroken från tacklet. Han assisterade även med en rejäl tång och drog ut kroken efter en del överläggning om hur vi bäst skulle gå till väga. Synd var att vi fick offra den lilla mängd whisky vi har ombord till att descinficera såret ;-)
Det är nu bara Rickard i teamet som inte har haft en krok väl förankrad i handen!


Starten på lördagen var inbjudande!


Magnus och Henke Karlén hetsar varandra vid invägningen.


Team Blaeser, ett av de duktiga danska teamen.


Mycket av fisket skedde kring Stora Bältbron.


Vann gjorde danska teamet Banditten (mitten). Vi knep andraplatsen precis före Garmin Rapala Proguide, precis som förra året. Mellan första och tredje plats skiljde ynka 13,4 poäng!
Mer info och resultat hittar du på
http://www.nyborg-smaabaadsklub.dk/

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar