fredag 28 augusti 2009

Djuplodande rekordfiske ombord på Confidence (del 4).

Vi blir helt fascinerade av deras sång som hörs klart och tydligt. Det är precis som man hört på naturprogram om valar på tv! Jag vet inte om dom försöker prata med båten, men till slut tröttnar dom nog på avsaknaden av svar, och simmar lugnt vidare tillbaka till alla dom andra valarna som fortfarande är synliga långt borta vid horisonten. Det närgångna besöket blir för oss alla ombord ett minne för livet! Under kvällen och början av natten ser vi flera valar ganska nära båten. I den stilla natten är det dessutom enkelt att höra valarnas ljudliga blåsande. Håkan skrämmer Roger genom att pusta högt bakom hans rygg. Lurad!

Storfiskesset Ola Esbjörnsson med 150cm långa!

Efter några lubbar drar Ola i snabb följd två fina långor. Den största hugger vid midnatt och tynger vågen till respektabla 18,8 kilo. Under natten ökar strömmen ytterligare och vi pressas bort från vår position. Istället hamnar vi över den ofruktsamma leran utan möjlighet att styra in oss över branten. Detta till trots fiskar Ola oförtrutet vidare och fångar ytterligare några blåkäxor fram till morgonen.

Fredag 7 augusti
Efter frukosten åker ankaret upp. Med upp i båten följer en ganska stor sten som kilat sig fast i ankaret. Vi låter Ola posera med ”fångsten” framför kameran. Det märks att han, med sina femtio registrerade storfiskarter, har vanan inne.

Vi bestämmer oss för att lämna 10-gradarn för denna gång, och sätter istället kurs mot grundare vatten utanför Grebbestad. Kontrasten är total, för nu är vårt mål istället fiske efter brungylta på 30-50 meters djup! På eftermiddagen, efter avslutat fiske, kan vi räkna in tre fångade brungyltor i vikter runt 200 gram. Inga jättar, men riktat artfiske är alltid fantastiskt kul, oavsett fiskarnas storlek.
När vi anländer hamnen i Grebbestad kan vi summera tre hela dagar i följd ute till havs. Under våra dagar har har vi fått uppleva ett fantastiskt fiske.
Kanske det bästa hittills ombord på Confidence!!
.
Micael Karlsson
Confidence

1 kommentar:

  1. Vilket fantastiskt fiskeäventyr, grattis till alla de fina fiskarna. /Team Nessie

    SvaraRadera