tisdag 22 september 2009

Tankar & Upplägg i Landskrona

Träningsfisket som av tradition brukar vara trögt gav oss i år på torsdagen och fredagen ett gäng fina fiskar där Mats Knot sticker ut på fina 510 g. Men även Slätvarar runt kilot, Rödspättor runt 800g, Vitling på nästan 500g, 4 st Fenknotar samt Rötsimpa, Lerskädda, Skrubbor, Sandskädda, Sill, Makrill mm.

Mats fina Knot på 510g!

Vår kära vän Urban under träningsfisket innan tävling

Efter att ha bytt ut vår träningskompis Urban (tack Urban för två roliga dagar i superväder)från Nidingen Giants mot Rickard som kom ner med husvagnen på fredag kväll var vi fulla av tillförsikt inför tävlingen.

Starten lördag morgon

Lördag morgon började vi som de flesta andra uppe på lappen på jakt efter Slätvar och Piggvar. Fisket på lappen brukar även ge några bra bifångster såsom Knot, Makrill, Näbbgädda och ibland Fenknot. Liten Knot och Näbbgädda fick vi ganska omgående men vararna var riktigt tröga för oss. Endast en under min måttet behagade att hugga. Nidingen och Navia ringde in heta rapporter om bra varfiske.

Till sist efter 3,5 timmars fiske beslöt vi oss för att jaga vidare efter stor Sill och Makrill vid M7 där vi veckan innan fått ca 15 sillar över 300g samt Makrill upp till 750g. Tyvärr fick vi bara "små" sillar upp till 280 g samt Makrill på knappt 5 hg. Navia som kommer upp och lägger sig i samma område lyfter snabbt upp Sill på nästan 350 g och Makrill runt 9 hg! När dom dessutom berättar att de fått Skärsnultra och Berggylta känner vi att vi är långt efter men vi gläds med våra vänner på Navia som fått en kanon start.

Snygg-Anders på Navia med fina fiskar
Vidare mot svenska sidan av sundet och där plockar vi snabbt 5 st Skärsnultror och en Skrubba på ca 650 g. Nu skall det fiskas Lerskädda och Vitling! Tyvärr får vi bara Vitling upp till 300g och efter hårt jobb drar Mats en Lerskädda på 196g. Denna Lerskädda hugger på ett spö som sitter i spöhållaren och är upptacklad med en Gulp alive! När vi dessutom drar en Näbbgädda på över 600 g i samma veva känner vi att självförtroendet börjar komma tillbaka.

Med lite flyt och någon timma kvar av dag ett åker vi upp på Disken och drar en Fenknot på 198g på under 5 minuter. Sista tiden lägger vi på Sill nere vid Ven där vi ökar vikten till 306g. I land räcker våra fiskar till en helt okej 8:e plats i tävlingen. Men efter att ha sett Garmin Rapala proguides fiskar där dom höjt Rötsimpan och Rödspättan rejält samt även höjt Makrillen så tar vi beslutet på lördags kvällen att enbart satsa på SSC under söndagen. Det vi framförallt behövde där var en stor Rödspätta så vi beslutade att börja söder om Ven där våra vänner på Navia och Nidingen hade plockat Spättor på 900g samt 1250g under lördagen! Vi hade även plockat 2 st fina på träningsfisket i samma område.

Brian (Blaeser) D1 (Navia) och Bjarne snackar poäng

Tyvärr bröt vi ihop fullständigt och det enda vi fick under söndagen var en hel del Skrubbor upp till 850g samt en liten spätta och några minimala Sandskäddor. Andra team som var i området fick Rödspättor på 1,1kg och 1,03 kg.

Invägning

Trötta ,småknäckta och besvikna på oss själva var det bara att åka mot land och ringa Benny på Garmin Rapala proguide och gratulera till totalsegern i SSC där de vann välförtjänt och rättvist. Att vi dessutom skulle rasa ända ner till plats 15 i Garmin fiskefestival fick vi ta på köpet ner vi la hela dagen på jakt efter Rödspättan.

2/3 delar av Nidingen Giants rockar på båten

Desto roligare var det att Navia och Nidingen höll ihop bra under söndagen och tog första och sjunde platsen i tävlingen! Stort GRATTIS till er och Benny, Henke och Ronny på Garmin Rapala proguide och alla andra som fiskat bra.Vi hoppas komma tillbaka nästa år och ett stort tack till arrangörerna i Kinnarp som som vanligt gjorde ett superjobb. Vi vill också tacka Nidingen Giants och Navia för ett ett bra sammarbete och med dessa gäng har man inte tråkigt en sekund när vi bor ihop.

Ett stort extra tack till Benny, Henke & Ronny i Garmin Rapala proguide för gott sportmanship! Ni är grymma!
Vid tangenterna Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar