måndag 26 april 2010

KSK städar längs Kungsbackaån!

Denna vecka deltar Kungsbacka kommun i den nationella Håll Sverige Rent-kampanjen, och självklart var vi några KSK:are som under måndagen gjorde en liten insats längs med vårat fina hemmavatten Kungsbackaån. Riktiga sportfiskare tar givetvis med sig skräpet hem, men det blir som alla vet stora mängder skräp längs med vattendragen. Det var perfekt tajmat med lågvatten, så vi fick upp en hel del blandat.
En statistiskt osäker undersökning visar att Mariestad är den vanligaste ölsorten som dricks bland nedskräpande ungdomar i centrala Kungsbacka :-)

Det är dock uppskattat att ungefär 50% av allt skräp som slängs på marken i stadsnära miljöer är tobaksrelaterat, såsom fimpar, snusdosor, paket och omslagsplast! Årligen beräknas 750 miljoner fimpar slängas i Sverige, vilket ju är ganska svinigt.

Nåja, efter denna moralkaka hoppas vi att alla sportfiskeklubbar funderar på att göra en liten städinsats kring sitt hemmavatten. Även om våra små städinsatser i Kungsbacka vanligtvis inte är knutna till en nationell skräpplockarvecka så brukar Kungsbacka kommun ändå föredömligt ställa upp med hämtning av skräpet, så ring era miljökontor, dra ihop lite klubbmedlemmar och gör en insats!


De fina abborrsträckorna vid Söderåns utlopp i Kungsbackaån.


Skansen i centrala Kungsbacka, samt fyndet av en sandal av okänt märke och årgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar