torsdag 5 december 2013

Händelser som hänt...

...är ett stående och ganska luftigt inslag på våra måndagsmöten på jobbet. Det här inlägget får gå på det temat. Jag lånade i dagarna ut nedanstående foto till ett tema som rör miljöarbete till havs. Det föreställer oljetankern Full City som efter en storm i augusti 2009 strandade bara någon sjömil utanför norska Langesund, den lilla kustorten vi årligen besöker på vår fiskesemester och som jag tror de flesta av våra bloggläsare förstår att vi har en ständig förälskelse till.

Vi kom upp bara dagarna efter stormen, innan de egentliga insatserna hade kommit igång ordentligt. 150 ton bunkerolja misstänktes ha läckt ut och oljan spreds med vind och ström milvis längs kusterna, och var inte långt från den svenska Kosterarkipelagen. En fylligare bloggrapport från händelsen hittar ni här.

Det finns julöltest och sedan finns det julöltest. Har ni inte kollat in våra vänner NKML:s hemsida med allt läsvärt på den sidan så rekommenderas det verkligen. Grabbarna är galnare är Navia, envisare än Nicklas Kolbeck och Ola Esbjörnsson, fiskar mer än Fiskeligan och fyller på bloggen med läsvärt material i ännu bättre omfattning än Nickas fiskeblogg. Fast på sitt egna galna sätt förstås...

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar