måndag 13 januari 2014

Isolas årskrönika för 2013 (A-B)

# Abborre
Inga riktiga bjässar från hemmavatten under 2013. Den på bilden knep en levande mört under gäddfiske och blev både bra på bild och på tallriken.



# Berggylta
  • 1280gr (Mattias)
Inga riktiga pjäser i år, men Mattias fisk från vattnen kring sommarstugan vid Fiskebäckskil/Gullmarsfjorden visar vem som är gyltakung i teamet.



# Bleka
  • 4120gr (Mattias)
Teamet fortsätter att leverera storblekor år efter år, trots få storfångster i svenska vatten. Mattias fisk var störst i Sverige 2013. Tagen på en maskjigg tacklad på bom fiskad på vrak utanför Måseskär under vår årliga långhelg på Käringön månadsskiftet april-maj. I år är det bokat 30/4-4/5. Häng med!



# Blågylta
Inga fiskar över storfiskgräns 550gr i år, vilket är ovanligt. Mest anmärkningsvärd var kanske Mackans 430-grammare från Gullmarsfjordens is. Vi hoppas på en bra isvinter i år igen, även om det just nu ser ut att slå om till lite mildare väder med massa nederbörd...




# Blåkäft
  • 1012gr (Magnus)
2013 blev ett fantastiskt havsfiskeår i många avseenden. Plötsligt hittade Confidence ett område med blåkäft, en art som väl bara Nicklas Kolbeck storfiskregistrerat tidigare. Området är ganska nära våra Langesundsområden, men eftersom dessa är på norskt vatten får man inte fiska där. Magnus hade svenska rekordet ett tag med sin fisk, men slogs med ynka 2 gram... Vi fick på 1095gr på Langesundsfestivalen.




# Blåkäxa
  • 570gr (Mackan)
  • 560gr (Mattias)
Det blev som vanligt ett gäng "agntjuvar" ute på 10-gradarn under säsongen. Den djuphavslevande och ganska läckra lilla hajen tar gärna för sig av våra småkrokar agnade för havsmus, kolmule, guldlax och andra drömarter. Vi fick på 545gr på Langesundsfestivalen och ska nämna att lille Melker, Magnus 6-årige son, pumpade upp en 700-grammare på deras Langesundssemester!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar