onsdag 19 augusti 2015

Otroligt bonitorace + djuphavsfiske till helgen!

Var för 2 dagar sen nere med Niklas Svanlund och fiskade lite bonito igen. Tanken med turen var att testa spinnfisket efter dem från ankrad båt. Vi trollade först ett par vändor med en landad och en tappad fisk som resultat. 
Totalt fick vi 6 st där 5 av dem togs på spinnfiske med spinnfluga. Tokveva hem flugan i ytan, blandat med aggressiva ryck gav oerhört häftiga hugg. Själv höll jag på att bli big looser då Niklas hade 5-0 på mig fram till sista kastet!


Igår var jag återigen nere vid Bua, denna gång i sällskap av Anders Nicander. Vi trollade ett par vändor inledningsvis med 2 missade fiskar som resultat innan vi valde att ankra upp och spinnfiska. Det började lite halvtrögt med ett par missade hugg men tillslut lossnade det och vilket fiske vi hade...
Det var periodvis helt sjukt fiske med hugg, följen och tappade fiskar på var och vartannat kast och vi tappade tillslut räkningen på hur många vi fick. Tillslut kom vi fram till att vi fick någonstans runt 25-30 st!
Alla fiskar togs på spinnfluga som tokvevades hem i ytan ihop med aggressiva ryck. Huggen på denna metod är helt brutala och fajterna på lätt haspelutrustning är löjligt roliga.

Nicander i fajt med en av alla sina bonitos!
Ett av dagens krutpaket!
Till helgen siktar vi på djuphavsfiske ute på 10-gradarn om vindarna är med oss. Mackan hämtade i dagarna hem båten från Öckerö båtvarv där den har varit på service. Mackan och jag stärker denna gången upp med Anders Bengtsson från Daiwa. 


/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar