torsdag 10 september 2015

Rapport onsdag: kummelrace och havsmus!

Under onsdagen kom finvädret som ska hålla i sig resten av veckan, fantastisk tajming! Under onsdagskvällen kom dessutom förstärkning i form av Isola-Mange, som hämtades upp av NKML-grabbarna på Trondheims flygplats. Med andra ord blir vi fyra i båten tors-lör, samt kommer att ha gott sällskap av hela tio NKML-grabbar som också kommer att ha med ett filmteam på plats för att filma kummel och knaggrocka.
Onsdagen bjöd på veckans första kummelrace när vi under några korta ruscher krokade i ett par granningar med Mats 9-kilos i topp. Fortfarande väntar vi på 10-plussaren. Efter att Mackan tidigare i veckan dominerat kummelfisket var han inte ens med på avbytarbänken idag när Mats och Mattias drog alla kumlar på båten.

Mackan hade dock en bra dag ändå eftersom han fick drömfisken havsmus, en total drömfisk för oss havsfiskare! Den högg över sandbotten på ca 207 meters djup i ett litet område där Frederic Kullin tipsat oss om fjällbrosme. Just fjällbrosmen lös med sin frånvaro under den timma vi testade, men vi hoppas återkomma för även denna drömart.
Tidigt på morgonen var Mats i stor fisk, som tyvärr visade sig vara en långa. En hyfsad pjäs på 15 kilo, men liten jämfört med den som Frederic Kullins svärfar fick på ca 30 kg idag när han var ute med kunder.
Den vackra fyren Slettringen ligger på västspetsen av Fröya, precis utanför det lilla samhället Titran.
Där håller också Frederic Kullin (nedan) till med sin legendariska båt M/S Gotland. Det var med Frederic vi åkte 2012 när vi bland annat fick fyra håkäringar upp till 824 kg (beräknad vikt, märkt och återutsatt) samt två plogjärnsrockor och mängder med kummel.Frederic är i princip redan fullbokad för 2016 så vill man åka med honom är det läge att styra upp fiskeplanerna redan nu.

Dagens citat:
(Mattias) "-Jag får väl inte ett vapen i nävarna om det blir krig?"
(Mats) "-Njae, men du får hjälpa till med allt runtomkring."
(Mattias) "-Vadå, typ koka soppa åt soldaterna då eller?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar