torsdag 10 september 2015

Rapport torsdag: Motorguiden fixade fjällbrosme och kummel!
På torsdagen åkte vi återigen ut till det lilla område som Frederic Kullin tipsat oss om för fjällbrosme, där vi på onsdagen fick havsmusen. Med vår frontmonterade elmotor kan vi enkelt punktmarkera små fläckar, kanter och hotspots. Ett enkelt knapptryck så ligger vi blickstilla så länge det inte är grov sjö eller tuffa vindar. Idag parkerade vi båten precis nedanför en kant där sandbotten började på strax över 200 meters djup.

Det var inte svårare än att Mats i första nedsläppet tog en liten fjällbrosme på 390 gram. En liten rackare, men stort jubel utbröt efter denna lyckade satsning. Trots att vi nötte på längs med de fina bottnarna blev det ingen mer fjällbrosme, dock otaliga hågälar, blåkäxor, långor och lubbar i mindre format.
Kummelfisket fortsatte oförtrutet. Det är långt mellan huggen, men sex kumlar idag med en topp på 8,75 kg till Mackan får anses klart godkänt. Vikterna ligger normalt mellan 2,5-7 kilo och idag toppade NKML med en grym 11-kilos! Vi gjorde ett frest efter knaggrockorna - de var på plats!
Teamet hade idag stora skavanker. Åldermannen och 60-talisten i gänget (Mange) hade problem med en vad, en armbåge och huvudvärk. 70-talisten Mats fick ryggproblem under dagen och fick sträckas i hamn på kvällen. 80-talisten Mackan ägnade delar av dagen åt att slumra på fördäck och han vaknade bara av att rullknarren tjöt till med ojämna mellanrum. 90-talisten Mattias gick som vanligt på högvarv hela dagen.

Även de stora vitlingarna hugger konstant på kummelfisket, med Manges 1,5-kilos som en fin toppfisk.
Vår frontmonterade Motorguide får vi många frågor om. Det är en 105 lbs/36 V med längsta riggen. Den är alltså kopplad till tre 12-volts batterier som vi installerat i båtens ruff. Dessa laddas upp med 10Ah/h med en specialladdare, vilket innebär att de laddas upp fullt över natten (ca 9 h). På bilden ser ni hur strömkabeln samt nätverkskabeln går från motorn ner i ruffen till instrumentbrädan.

1 kommentar:

  1. He-he, känner igen de krämporna. Hade själv ont i ryggen, ena benet och en molande huvudvärk efter att ha övernattat i båten i går. (sovsäck rätt på durken). Grymt fina fiskar ni får! Gött mos.

    /Marran

    SvaraRadera