söndag 24 januari 2016

Fantastiskt rockafiske!

Helgen spenderades uppe vid Gullmaren ihop med Nicklas Kolbeck, Niklas Svanlund och Andreas Sandström.
Vi satsade på klorocka både lördag och söndag och vilket fiske vi fick. Under de två dagarna landade vi hela 17 klorockor tillsammans. Medelvikten var dock väldigt mycket lägre än tidigare. Svanlund tog största på 770 gr och Kolbeck näst största på 695 gr. Under lördagen var även Magnus och Mats från teamet uppe ihop med Johan Sundheim, de lyckades få en klorocka som Johan fick. Hans första fisk någonsin på isfiske i havet, ibland är det lätt!
Det var ovanligt lite vitling och annat småkrafs som brukar nappa under rockafisket så vi fick bra många fler rockor än vitlingar vilket inte brukar höra till vanligheterna. Kul var att mörkerfisket på kvällen levererade ett antal rockor. Det var något speciellt att stå i mörkret ute på havsisen och fiska klorocka.
Andreas som saknade arten innan helgen hade tidigare lagt både torsdag och fredag på att jaga den men tyvärr med mindre lyckat resultat.
Under lördagen såg han rockor komma upp till höger och vänster men hade själv lite oflyt att bara få en minirocka.
Söndagen inledde han ännu mer olycksamt, vi andra hade knappt hunnit få i våra spön innan Andreas hojtade. Upp kom en dubblé bestående av två klorockor, en minirocka och en i 6 hg´s klassen. Den mindre satt klockrent krokad men tyvärr var den större felkrokad...
Lördagens mönster upprepade sig då Andreas såg rockor fångas av alla andra. Men så tillslut fick han äntligen sin rocka som vägde in på 460 gr!

Två otroligt roliga dagar med ett riktigt häftigt fiske där vi verkligen prickade rätt!


/Mattias
Första rockan för egen del under lördagen.
Svanlund med helgens största, 770 gr.
Avslappnat och socialt fiske
Kolbeck med sin näst största rocka, 510 gr.
Rocka i mörket!


Andreas med sin efterlängtade rocka.
Otroligt läckra ögon på fiskarna.


1 kommentar: