onsdag 12 augusti 2009

Langesundsbilder: Diverse folk!

Idag börjar vi med lite bilder på diverse människor från Langesundsfestivalen förra veckan. De tre på pallen förtjänar ett nytt omnämnande!

Från vänster vinnaren Knut David Bakke, tvåan Robert Råmundsen och trean Adam Palmér (Team Hajen).


Våra vänner i Trutta Sportfiskeförening är med och arrangerar tävlingen och är alltid representerade i topp. Ett härligt gäng!
Åsmund Isaksen, en av Trutta-killarna, vars blogg du hittar på http://www.fiskesjuk.blogspot.com/


Här skulle Magnus ta ett foto vid prisutdelningen, men Markus enorma Schwarzenegger-överkropp upptog hela bilden.


Melker Lang och Tomas Einarsson från Nidingen Giants samt Magnus vid vårat boende. Vi bor centralt i Langesund med egen brygga och nära till allt.


Trine Fallet Ruud från rutinerade Team Offshore Hunter vann damklassen överlägset och hon tog dessutom både störst lubb (9,6kg) och störst långa (19,6kg) i tävlingen. Respekt! Sonen Emil vann juniorklassen och tog största guldlaxen (0,485kg). Morten Ruud tog störst makrill (1,165kg) och störst blåkäft (1,40kg). Som vanligt åkte teamet direkt ut till 10-gradarn på lördagen!


Tävlingen fyllde 20 år i år och det var bra uppslutning på prisutdelningen. På lördagskvällen var det bra fest med ett band som spelade 70-talsrock/pop. De var riktigt bra, vill minnas att de hette Sound of the 70´s.


Pelle Karlsson, legendarisk trollingpionjär från Blekinge. Vi bad honom återigen berätta om när han och radarpartnern Olle Bussenius från Team Hugget hade ett av de mest klassiska trollingfiskena i historien. De närmade sig en het favoritplats i Hanöbukten med 10 spön ute, då spöna plötsligt löste ut ett efter ett. På några sekunder hade 8 spön lösts ut! Pelle och Olle tittade förvånat på varandra och kastade sig sedan över de två tomma sidoparavan-spöna och vevade in dessa. 10 fiskar hade liksom blivit för mycket! Pelle satte sedan på autopiloten och ökade gasen något! De fightade sedan de åtta laxarna så hårt de kunde och lyckades landa samtliga!!
Det var dock inte slut med detta. Man redde ut alla trassel och satte ut 10 spön på nytt. När man återigen närmade sig platsen, nu från andra hållet, hände samma sak igen! Ett efter ett löstes 8 spön ut, tills bara två spön var utan fisk, denna gång två på djupriggen. Återigen vevade man snabbt in dessa, satte på autopiloten och drog på lite gas för att hålla press på fiskarna. Efter ytterligare 8 tuffa fighter hade man landat ytterligare 8 laxar! Osannolikt!! På tre timmars fiske mellan kl 9-12 på morgonen drog man sammanlagt 36 laxar mellan 3-11kg! Efter detta var man som Pelle beskrev det "ganska nöjda" och åkte i hamn!


Stig "the Man" Rönningen som tog en hälleflundra på sanslösa 49,75kg (foto kommer) på lördagen! Man ska ha klart för sig att även om det gått inflation på stora hälleflundror i Nordnorge så är detta en fantastisk fångst här nere i Skagerack! Stig metade långa på djupt vatten när hälleflundran högg på hans lilla upphängarkrok för blåkäxa. Det var först bara tungt, men efter första rusningen var de helt säkra på att det var hälleflundra. Totalt tog fighten 1,5h! Bland annat fick Stig vid ett tillfälle in ca 100m efter lång kamp, men då vände flundran och rusade ända ner till botten. Stig hade rejäl träningsvärk på söndagen.


Fredrik Nordensson från Normark fiskade med Henke Karlén. Det var första gången Fredrik havsfiskade och han kom på en grym 22a plats av 195 deltagare. Respekt! Bland annat fick Fredrik en fenknot på 405gr, något inte många rutinerade havsfiskare får under sin livstid!


Dan Källman samt Hajen-grabbarna Adam Palmér, Peter Fors och Jonas Gassander.
Magnus och Thore Grefstad vid invägningen. Magnus kom 5a och Thore kom 4a. Thore och Stig Rönningen vann även lagtävlingen.


David Johansson fiskade med Jalle och Pelle, kanske det gladaste teamet av alla. David drog en riktig drömfångst, en havsmus på 1115gr!

1 kommentar: