söndag 27 april 2014

Piggvarshugg på undervattensfilm!

Idag körde vi en hemmasatsning i Kungsbackafjorden. Mattias och jag var förstärkta av min gode vän och granne Jonas Jansson Fors, som dessutom hade med sig sin GoPro. Den visade sig komma till användning. Det är Jonas eminenta takbåt som utgör grundstenen i våra satsningar efter var, så en guidning med Jonas som gäst i sin egen båt har varit inplanerad länge.

Jag hade spanat på lite "stekheta" sträckor som garanterat skulle vimla av piggvarar. Äntligen skulle man få bända en var i hemmavattnet nummer ett. När klockan var fyra på eftermiddagen och vi inte sett en enda fisk började Jonas och Mattias tvivla på mina lokalkunskaper, men för att göra en lång fiskehistoria kort så hittade vi till sist, efter att ha spanat av väldigt långa sträckor, två huggvilliga fiskar. Jonas som var gäst tog givetvis första (ny art!) och Mattias andra, då han och jag kör varannan fisk när vi fiskar. Nära fiasko alltså, men med Jonas fisk i båten blev det istället en succé. Jonas fisk vägde 2100 gram och Mattias 1440 gram. Inte Orust-klass direkt i varken mängd eller vikt, men riktigt kul för att vara hemmaplan.


När vi hittade Mattias fisk var det superläge för att filma. Jag höll båten och Jonas filmade. Resultatet blev riktigt bra. Tipset är att klicka på "Youtube" på de filmer vi laddar upp via teamets Youtube-konto "TeamIsola". Klicka på "TeamIsola" så kommer ni till andra filmer som vi tidigare laddat upp.
Folk frågar oss väldigt mycket om var vi fiskar och vill ha tips på platser. Här kommer ett supertips: titta utanför er egen kuststräcka, där finns garanterat fisk. Från norra Bohuslän till Skåne. Och de verkar ligga på alla sorters bottnar. Var inte rädda för att spana på tång, ålgräs och sand – vi har fått fisk på alla tänkbara bottentyper. För lite tips på jiggar och teknik - kolla filmklippet. Hitta en fisk – lägg en markör – ankra om ni inte är säkra på att hålla båten helt stilla.

Ut och spana. Hemma i soffan får ni ingen fisk.

/Mackan

4 kommentarer: