tisdag 4 augusti 2015

Langesund tis-sön!

Under tisdagen rullar teamet (Mange, Mats och Mackan) mot Langesund för årets kanske roligaste fiskedagar! Veckan avslutas som sig bör med Langesundsfestivalen, en av Nordens största havsfisketävlingar från småbåt (om inte den största). Vi kan bara rekommendera alla svenska havsfiskare att komma med nästa år på denna roliga tävling i übertrevliga Langesund. Tävlingen är artrik och förra året satte vi nytt tävlingsrekord med 27 invägda arter på de två tävlingsdagarna. Trots detta nådde vi bara en fjärdeplats, så i år är det fullt fokus på pallen. De senaste åren har ett 60-tal team varit med i tävlingen som numera bara är lagtävling med samma poängsystem som Pater Noster Cup.

Som vanligt ska det bli superkul att träffa alla våra svenska och inte minst norska vänner på plats i Langesund. Tills vi är ekonomiskt oberoende eller våra chefer tycker det är kul med saftiga telefonräkningar från utlandet kommer vi antagligen bara avlämna en sammanfattande kvällsrapport efter varje fiskedag. Det är lite oklart om det blir något fiske under tisdagen, men nedan har ni en liten bildkavalkad från tidigare år.

Läs mer om tävlingen här: http://www.lsff.no/
 
På väg ut ur sundet med bästa kompisarna Nidingen Giants och Navia.


Mats med långa på 25,04 kg.

Magnus får på jättefisk på djupt vatten som drillas i över en halvtimma och sedan tappas 10-15 meter under båten. Håkäring? Jätterocka? Supermarulk? Megajobbigt!

Teamets fiskeribiolog decimerar de rikliga bestånden av brunsnultra.
Mats med guldlax från 2014.

Mackan med fenknot 730 gr från 2014.
Foto: Andreas Naeristorp.


Mattias med blåkäft 1355 gr.

Confidence på 10-gradarn en helt magisk dag.

Teamkapten Durell med kummel!

Langesund är stormakrillarnas land!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar