Mats bänder okänd storfisk |
Helgens tur till 10-gradarn utgick från Hunnebostrand. En
bit ut stannade vi på några toppar och löste makrill som färskt agn. På vägen
ut körde vi över några spännande toppar på 120-140 meter som kändes
intressanta. Vi la några markeringar för framtida bruk. Väl ute visade sig
strömmen vara ganska hård på det grundare området så vi tog beslutet att ankra
ute på djupet. På plats låg då redan bästa kompisarna i nya stekheta mixade
teamet Naviguide med Rickard Larsson som kapten med fina fiskar i båten.
För att göra en dygnslång historia kort ankrade vi på några
platser som inte visade sig vara riktigt heta, att jämföra med Naviguide-gänget
som prickade vad som visade sig vara en superposition där de kunde ligga och
fiska i ett dygn utan att ankra om! Givetvis fantastiskt med tanke på hur
tidsödande det är att ta upp ankaret från 400 meters djup. Naviguide-gänget kom
bland annat in med en guldlax på prick 500 gram (vägd på krönt våg och
potentiellt svenskt rekord) samt flera blålångor, en art vi i Isola jagat
ganska länge.
Magiskt väder hela turen |
Vädret var i alla fall helt magiskt precis hela turen och
två lubbar över 10 kilo med en topp på 11,5 kilo ska nämnas. Långafisket ville
sig däremot inte riktigt. Flera fina matfiskar på 5-8 kilo men inga stora. Det
var en del gråsej därute och givetvis en massa blåkäxa. Därtill tappade vi en
större fisk i ytan som vi inte riktigt vet vad det var. Sannolikt vitrocka
eller kanske en liten håkäring eftersom linan var skavd.
Kolmule på riktat fiske! |
På hemvägen stannade vi på området vi plottade på utvägen
och Magnus menade envist att det måste gå kolmule där. På med våra
ändamålsenliga Langesundstackel, i med Motorguiden för att parkera helt still
över toppen och inte dröjer det länge innan Magnus lyfter in en komule! Ingen
bjässe, men en grym art och Magnus drog därmed andra kolmulen från Isolabåten
med svensk utgångshamn! Därtill högg en lubb i 6-kilosklassen och en del fina
vitlingar upp till halvkilot. Trevligt avslut och på nästa tur hoppas vi på
lite bättre flyt med de rara arterna!
Långafilé fräst i olivolja, vitlök och mangold |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar