söndag 31 januari 2021

RAPPORT FRÅN GULLMARSFJORDEN LÖR-SÖN 30-31/1

LÖRDAG:
På lördagen var det ispremiär på Gullmarsfjorden. Mattias och Mange från teamet tillsammans med Tomas Einarsson och Nicklas Kolbeck stack tidigt på lördagsmorgonen. Siktet var inställt på mjukbottnarna. Fisket började med en del vitling och bifångster i form av havskräfta. Mitt på dagen tog Mange första klorockan, tätt följd av Nicklas som bara kvarten senare kontrade med en 600-grammare. Målarten var på plats! Detta blev dock dagens enda rockor. Tyvärr krokade vi en hel del pigghaj som ställer till det för artfisket. 
 
SÖNDAG:
Under söndagen var även Mackan med på isen, samt Tomas och Magnus grabbar. Dagen började med en vitlinghuggsexa i gryningen. Mattias bände två simkrabbor, nån vitlinglyra kom upp och Tomas fick en pirål! Vi körde sedan på till närmare 16-tiden utan några spektakulära fångster. Tyvärr var det en hel del pigghaj även idag. Sillfisket var uselt för alla inblandade, men vädret var fantastiskt!
Sammantaget en härlig helg på havsisen! Kom ihåg att ta det väldigt försiktigt på havsisarna, de kan som bekant vara luriga.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar