söndag 1 augusti 2021

RAPPORT 10-GRADARN 3-4/7 - Storlångor, blålånga & guldlax!

Tidigt lördag morgon begav sig Mattias, Magnus & Rickard Larsson ut till 10-gradarn för ett dygns fiske. Planen var att lägga en hel del tid på långafiske för att sedan under kvällen och natten rikta in oss på guldlax, blålånga och andra rariteter som simmar nere i djupet.
 
Väl framme började vi fisket på en plats som tidigare släppt ifrån sig fina långor. Långamästaren Rickard öppnade fisket med en 17-kilos långa som sin första fisk, en fin start. Efter det dog fisket av lite och vi fick ett par lubbar där största vägde 11,7 kg samt Magnus drog en vitrocka på dryga 9 kg. Rickard drog även nästa långa som fick vågen att stanna på 13,2 kg. Mattias fick senare den minsta vitrockan vi fått där ute, ca 4-5 kg.
 
Under kvällen drog Mattias i en stökigare fisk som visade sig vara en långa som tyngde vågen till 18,7 kg och som blev nytt pb! Efter det tog vi en öl ihop med kompisarna i Nidingen Giants för att sedan byta plats inför kvällen och nattens fiske. Vi alla 3 drog snabbt guldlax vilket var en ny art för allihop!
 
Fisket under natten var trögt. Rickard drog dock kl 1 i en fisk som luktade blålånga hela vägen upp, och visst var det en blålånga. En fin fisk vägde 8,8 kg och som blev nytt pb för Rickard. Vi beslutade sedan att tidigt söndag morgon bege oss hemåt då det var en del vind på ingång.
 
Sammantaget en riktigt trevlig tur där vi lyckades få allt vi planlagt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar